Έργα που έχουν ολοκληρωθεί

Αντιπλημμυρικά Έργα στη Μείζονα Λεμεσό - Συμβόλαιο F5

Αφορά την κατασκευή του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου στη Μείζονα Λεμεσό, ένα Έργο που εκτείνεται και στους πέντε Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, αξίας 16.2 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Έργα Κέντρου Πόλης – Συμβόλαιο F8

Αφορά την κατασκευή οχετών ομβρίων επί των οδών Ναυαρίνου, Αγίας Φυλάξεως, Ν.Π. Λανίτη, Θεσσαλονίκης και άλλες οδούς στη περιοχή του Κέντρου της πόλης. Οι μελέτες και τα σχέδια έχουν ετοιμασθεί το 2014 με συνεργασία του Δήμου Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του ΣΑΛΑ και επανεξετάστηκαν από τους Συμβούλους Μηχανικούς με στόχο πέραν από την περιοχή του Κάστρου να μειωθεί και η απορροή στην Κεντρικότερη Εμπορική οδό της πόλης, την οδό Ανεξαρτησίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχές του 2022 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο 2024. Η αξία του έργου ανέρχεται γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Συμβόλαιο Ε14: Αποκατάσταση / ανακαίνιση κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού λυμάτων και φρεατίων. Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021 ενώ το συνολικό κόστος ανήλθε σε 8 εκατομμύρια. Με το πρωτοποριακό και βραβευμένο αυτό έργο επενδύθηκε εσωτερικά ο κύριος αγωγός λυμάτων με ειδικό υλικό, αυξάνοντας την ζωή του αγωγού για ακόμη 50 χρόνια. Η καινοτόμος μέθοδος που εφαρμόστηκε επέτρεψε την εκτέλεση όλου του έργου χωρίς καθόλου εκσκαφές, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και με μηδέν ατυχήματα.

 

 

Συμβόλαιο Ε13 - Eργοστάσιο Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού

Το Εργοστάσιο βρίσκεται σε γεωργική γη, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, εντός της επικράτειας των Βρετανικών Βάσεων, είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές και εφάπτεται της Λίμνης Κατακράτησης Ομβρίων Υδάτων. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από την Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού και περίπου 1200 μέτρα από την πλησιέστερη οικιστική ζώνη του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Το Συμβόλαιο για την κατασκευή του υπογράφτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018 με την Κοινοπραξία “Kruger A/S – Cybarco Limited JV”. To έργο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2019 και οι κατασκευαστικές εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.  Το Έργο εντάχθηκε στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Έργα της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Eργοστάσιο, δυναμικότητας δεκατριών χιλιάδων κυβικών μέτρων την ημέρα, εξυπηρετεί τις περιοχές των Πολεμιδιών, του Ζακακίου, του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς και άλλες περιοχές στην ευρύτερη Δυτική Λεμεσό. Επίσης, εξυπηρετεί το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το Νέο Λιμάνι Λεμεσού, την Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού, και τις μεγάλες εμπορικές αναπτύξεις του Καζίνο «City of Dreams Mediterranean» και του «MyMall». Το Εργοστάσιο μελλοντικά εχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει 65000 πολίτες. Στο Εργοστάσιο λειτουργεί πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια επεξεργασία. Ο σχεδιασμός έλαβε υπόψη την απαίτηση για μείωση του θορύβου και της δυσοσμίας στο ελάχιστο, έως και καθόλου, και βασίστηκε στην τεχνολογία μεμβρανών για την τριτοβάθμια επεξεργασία.

 

 

 

Ε-procurement ΚΕΠΑ Ένταξη έργων Συμβουλίου στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα
ep logo_nireas European-Co-funded-Programmes

 

Έργο ERMIS-F